Over ons

Combinatie De Steenhaag bestaat uit twee personen, namelijk Andries van Benthem en Babs Ernst. Beiden zijn we erg bevlogen door de konijnenhobby en proberen we dit op onze eigen manier vorm te geven. Op dit moment wonen we samen in het mooie Almelo (Overijssel) met onze konijnen en twee katten.

Andries is in 2001 begonnen met het fokken van konijnen als jeugdlid, na een valse start met Deilenaren met een foutieve buikkleur, is hij datzelfde jaar nog overgegaan op het ras de Tan en hier niet meer vanaf gestapt. Na jaren zwarte Tans gefokt te hebben is hij dit jaar samen met Babs begonnen om ook bruine Tans te fokken.

Babs is na een aantal jaartjes meegekeken (lees: bemoeid) te hebben met Andries zijn Tans begonnen met zelf konijnen te fokken. Na meerdere shows bezocht te hebben is de keuze gevallen op de hangoordwerg in de kleur bruin. Hiermee zaten in begin 2018 de eerste konijnen met hangoren in het hok.

Aangezien we toch altijd al samen shows bezochten, hebben we voor het showseizoen 2019/2020 besloten om voortaan als Combinatie de Steenhaag in te sturen, naar de locatie waar we op dit moment wonen. Samen proberen onze konijnen te fokken met oog op zowel rasstandaard, karakter als gezondheid.

Als fokkers zijn we allebei lid van Kleindierliefhebbers Nederland. Tevens zijn we lid en actief bij meerdere nationale rasverenigingen en plaatselijke kleindierenverenigingen, aangezien we beiden ook genieten van de sociale aangelegenheden rond het fokken. Zie hieronder een overzicht van waar we lid zijn.

* De Nederlandse Hangoordwergen Club
* De Nederlandse Tanclub
* Kleindiervereniging APKV Het Oosten
* Kleindiervereniging HKSV Hengelo
* Kleindiervereniging Noord-Oost Twente
* Kleindiervereniging Vollenhove en Omstreken