Konijn kopen

Als fokkers kunnen we niet alle dieren houden. Daarom zullen we zo nu en dan konijnen aanbieden ter overname. Deze konijnen kunnen zowel uitgeselecteerde jongen uit nesten zijn, jongere fokdieren of oudere fokdieren die met pensioen mogen. Over het algemeen proberen we zo goed mogelijk bij te houden op de pagina’s van onze dieren welke dieren beschikbaar of onder optie zijn, maar we kunnen altijd wat achterlopen. U staat dan ook vrij om contact met ons op te nemen als u op zoek bent naar een konijntje.

Onze konijnen zijn bij overname goed gesocialiseerd, maar elk konijn heeft uiteraard zijn eigen karakter. Sommige konijnen zullen aanhankelijker zijn dan anderen. We zullen ons best doen om u zoveel mogelijk in te lichten over het karakter van de konijnen. Onze konijnen zijn tevens bij overname gewend aan diverse soorten groenvoer en aan buiten lopen in de ren.

Aangezien we ziekte willen voorkomen bij onze konijnen en niet voor willekeurige pretnestjes zijn, staan we enkel fokkers die we persoonlijk kennen toe om hun voedsters met onze rammen te laten dekken.

Jonge konijnen
Aangezien wij showen en fokken met konijnen, hebben we lang niet altijd jonge konijnen over. We willen eerst zien of de jongen showwaardig zijn voordat we een keuze kunnen maken of en wie er kan verhuizen. Om het jonge konijn verder een zo goed mogelijke start te geven kunt u ze pas vanaf dat ze 10 weken oud zijn ophalen. We laten ze tot 8 weken bij de moeder zitten, om ze vervolgens tot zeker 10 weken oud bij hun broertjes/zusjes te laten zitten. Prijzen zijn altijd in overleg.

Oudere konijnen
Ook oudere konijnen komen zo nu en dan beschikbaar om met pensioen te gaan of om overgenomen te worden voor de fok afhankelijk van de leeftijd. Deze konijnen zijn doorgaans gevaccineerd voor RHD1/2. Bij overname krijgt u een inentingsbewijs mee. Prijzen zijn altijd in overleg.